Stages chez Roularta

Si vous souhaitez apprendre le métier, autant l’apprendre bien du premier coup. Nous alignons votre mission d’étude sur une demande concrète provenant de notre organisation. La thérapie occupationnelle ? Bien peu pour nous, nous préférons tant qu’à faire que les résultats de votre stage nous soient utiles. Lors de l’exécution de votre stage, vous bénéficierez de l’accompagnement d’un manager à qui vous pourrez adresser toutes vos questions.

INTÉRESSÉ PAR UNE DES VACANCES DE STAGE CI-DESSOUS? APPLIQUER VITE! SI VOUS NE TROUVEZ RIEN, VOUS POUVEZ TOUJOURS LAISSER VOS DÉTAILS EN APPLIQUANT SPONTANÉMENT.

OF JE KAN HIER OOK  SPONTAAN SOLLICITEREN

Sarah Van Maele,
stagiair redactie
Flair

Om met een cliché van wal te steken: het was altijd al mijn meisjesdroom om bij een magazine te werken. Het was dan ook met het oog en de hoop op een stageplek bij Flair, dat ik me in de eerste plek inschreef in de master Journalistiek. Die ervaring heeft mijn verwachtingen overtroffen. Vanaf dag één werd ik ingezet als volwaardige werkkracht. Je verricht als stagiair(e) op-en-top journalistiek werk: geen kopietjes maken of koffietjes halen, maar researchen en schrijven tégen de deadline. De beloning is tastbaar. Jouw werk verschijnt enkele weken later in het magazine of zelfs al sneller op de website. Ik kan je verzekeren: op dat moment is de trots groot.

Wat je zelf mag schrijven, varieert in inhoud en vorm. Dit kan gaan over korte stukjes of net langere artikels, die een groot scala aan onderwerpen behandelen. Dat vind ik misschien nog het leukste aan een stageplek bij Flair: je wordt flexibel ingezet voor de verschillende compartimenten van het magazine (mode, beauty, body, culi, deco, toerisme,…) waardoor het werk heel afwisselend is. Mocht je op een gegeven moment toch zonder werk vallen – wat eerder uitzonderlijk is – zijn er altijd redacteurs die blij zijn met je hulp. Hun dankbaarheid is groot, wat alleen maar bijdraagt aan een aangename sfeer op de redactie binnen een super vriendelijk team.

Er wordt altijd rekening gehouden met wat de stagiaire aankan en zelf verwacht van de stage. Ik zou een stageplek bij Flair dan ook aanraden aan ieder die houdt van een productieve en gevarieerde stageperiode op een bedrijvige redactie. Je kan er niet alleen je lifestyle-hart ophalen, je leert er ook in sneltempo ongelooflijk veel bij.

Jeanne Vancraenenbroeck,
stagiair redactie
Knack Weekend Online

Als student scenarioschrijven aan het RITCS, ben ik niet het typische stagiaire plaatje voor Knack Weekend. Aangezien ik verlangde om de andere kant van de schrijfwereld te leren kennen, besloot ik me in het werkveld van de journalistiek te verdiepen. Een stage op de redactie van het blad dat al zo lang wekelijks bij mijn ouders in de bus belandt, leek me de geschikte leerschool.

Op de online redactie van Weekend word je behandeld als ‘één van hun’. Je moet geen vervelende klusjes opknappen en mag bijna volledig je eigen ding doen. Omdat een website bodemloos is, kan je zo veel schrijven als je wil: het werk is nooit op. Mijn dagen op de redactie bestonden uit brainstormen, interviewen, schrijven, nalezen, verbeteren en soms ook wat experimenteren met Photoshop.

De stage heeft me inzicht gegeven in wat ik écht graag doe. Je leert mensen kennen, hoort elke dag nieuwe verhalen en je wereldkennis wordt per seconde uitgebreid. Het voltijds werken vraagt persoonlijke aanpassingen, maar is leerzaam. Ik zou iedereen die graag over lifestyle schrijft, aanraden een stage te volgen bij Knack Weekend online. Je leert er op korte tijd heel veel bij en de ervaring helpt je bij het maken van belangrijke toekomstbeslissingen.

Zoë Nassal,
stagiair redactie
Knack Weekend

Na een bachelor toegepaste taalkunde en een master journalistiek had ik veel theoretische kennis, maar nog nooit had ik de kans gekregen om die om te zetten in de praktijk. Tijdens mijn opleiding had ik wel al een stage bij een PR-bureau achter de rug, maar ook daar kon ik mijn schrijfhart niet volledig ophalen. Ik droomde ervan om te puzzelen met woorden en mijn eigen teksten te creëren. Daarom koos ik voor een vrijwillige zomerstage bij Knack Weekend, het blad dat ik al jaren iedere woensdag trouw las.

Mijn eerste dag stapte ik het kantoor ietwat zenuwachtig binnen. Ik vroeg me constant af of ik er wel klaar voor was. Ik voelde mij onmiddellijk thuis en veilig op de redactie. Tijdens de eerste dag kreeg ik al verschillende opdrachten en mocht ik iemand interviewen. Niet goed wetende wat ik eigenlijk deed, begon ik te schrijven. Net doordat ik in het diepe werd gegooid en zelf ook met ideeën mocht komen, had ik het gevoel dat de redactie in mij geloofde. Dat zorgde ervoor dat ik steeds meer in mezelf ging geloven en zo nog gemotiveerder was om goede stukken te schrijven. Wanneer ik mijn naam onder die stukken zag, werd ik iedere keer overvallen door een onbeschrijflijk gevoel van trots.

Ik zou iedereen aanraden om stage te lopen bij Knack Weekend. Je ontdekt er hoe een redactie werkt, je leert er dat er meer komt kijken dan je denkt en je komt er te weten of het écht iets voor jou is. Bovendien krijg je er ongelooflijk veel kansen, waardoor je jezelf volledig kan ontplooien. Kortom, een stage om nooit te vergeten.

Arno Vermeulen,
stagiair redactie
Knack Focus

Een fantastische introductie in de journalistieke wereld. 
Jaren lang kwam ik woensdagmiddag thuis van school, nam ik de Knack Focus en ging ik in de zetel blij bijlezen over de nieuwste films en muziek. Dat ik hier uiteindelijk stage mocht lopen, had ik nooit verwacht. Na drie jaar Toegepaste Taalkunde en een jaartje Journalistiek aan de KU Leuven te hebben gestudeerd, was Knack dan ook de logische eerste keuze voor mij.

Al tijdens het korte sollicitatiegesprek merkte ik dat de sfeer op de redactie perfect was voor mij. Toen mijn stage begon, werd ik in het diepe geworpen. Een hele lading onbekende collega’s en een vrijwel onbegrensde vrijheid qua artikels zorgden ervoor dat ik even niet wist wat te doen. Toch vond ik al snel mijn weg en kwam ik elke dag wat beter met mijn collega’s overeen. De open sfeer die op de redactie heerst, zorgt ervoor dat je zelfs tegen de strakste deadline redelijk stressvrij kunt werken en dat je je nooit hoeft te schamen om vragen of foutjes.

Ik heb nu al het gevoel dat ik de redactie voldaan zal verlaten. Elke dag leer ik weer wat bij. De onafhankelijkheid en vrijheid zorgen ervoor dat je zelf met ideeën op de proppen moet komen, maar in ruil word je als een gelijke behandeld. Er is ook een gezonde combinatie van oude rotten en jong talent, wat voor een frisse dynamiek op de redactie zorgt.

Deze stage is een perfecte afsluiter van een studietraject en ongetwijfeld een goede voorbereiding voor wie als journalist aan de slag wil gaan.

Essar Ahmad,
stagiair redactie
Knack

Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat mensen goed geïnformeerd worden over de wereld rond zich. Het was dus geen toeval dat ik mij na mijn bachelor arabistiek en islamkunde inschreef voor een masteropleiding journalistiek.

Dat bleek de perfecte keuze. In de lessen maakten we kennis met de verschillende facetten van het beroep, en tijdens een praktijkweek kregen we zelfs de kans om een echt magazine te maken voor Stampmedia. Dat wakkerde mijn interesse in magazines alleen maar aan. Ik besloot toen al dat ik een stage bij Knack wou doen.

Vanaf dag één mocht ik mijn eigen onderwerpen voorstellen en uitwerken. Daarnaast schakelden ze mij in om stukjes te maken die dezelfde dag nog op de website verschenen. De stage was een echte meevaller.

Loreline Dubruisson,
stagiaire Newsroom
le Vif

Mes études en Histoire offrent un large choix de domaines professionnels vers lesquels se tourner une fois les études terminées. Lorsqu’il a fallu choisir un lieu de stage, je me suis tout de suite orientée vers le milieu journalistique qui m’attirait. J’ai alors envoyé ma candidature au Vif.be, qui est pour moi un gage de qualité pour suivre l’information en ligne.

Je suis arrivée le premier jour avec un peu d’appréhension. Je me demandais si j’avais les capacités requises pour me débrouiller au sein de l’équipe de rédaction. Tout de suite « mise dans le bain », je n’ai plus eu le temps de douter de moi : il fallait que j’agisse.

C’est ainsi que dès le premier jour, j’ai assisté à la réunion de rédaction du matin, puis rédigé mes propres articles pour le site web du Vif. J’ai découvert au fil des jours un milieu professionnel qui m’était jusqu’alors inconnu. Bien que je n’écrivais pas toujours des sujets en lien avec ma spécialité qu’est l’Histoire, j’arrivais chaque matin motivée à produire des articles qui, je l’espère, sont de qualité.

Le fait que l’équipe du Vif.be place directement sa confiance envers le stagiaire, tout en l’encadrant de façon professionnelle (un filet de sécurité qui est rassurant quand on débute), est quelque chose que j’apprécie particulièrement. Lorsqu’on m’a proposé de participer à un voyage de presse, j’étais plutôt surprise, car je venais à peine d’arriver et mes études ne m’ont jamais préparé à cela. Au bout du compte, cette expérience s’est avérée très enrichissante. Après tout, c’est en pratiquant qu’on apprend le mieux !

Loreline Dubruisson,
stagiaire Newsroom
le Vif

Mes études en Histoire offrent un large choix de domaines professionnels vers lesquels se tourner une fois les études terminées. Lorsqu’il a fallu choisir un lieu de stage, je me suis tout de suite orientée vers le milieu journalistique qui m’attirait. J’ai alors envoyé ma candidature au Vif.be, qui est pour moi un gage de qualité pour suivre l’information en ligne.

Je suis arrivée le premier jour avec un peu d’appréhension. Je me demandais si j’avais les capacités requises pour me débrouiller au sein de l’équipe de rédaction. Tout de suite « mise dans le bain », je n’ai plus eu le temps de douter de moi : il fallait que j’agisse.

C’est ainsi que dès le premier jour, j’ai assisté à la réunion de rédaction du matin, puis rédigé mes propres articles pour le site web du Vif. J’ai découvert au fil des jours un milieu professionnel qui m’était jusqu’alors inconnu. Bien que je n’écrivais pas toujours des sujets en lien avec ma spécialité qu’est l’Histoire, j’arrivais chaque matin motivée à produire des articles qui, je l’espère, sont de qualité.

Le fait que l’équipe du Vif.be place directement sa confiance envers le stagiaire, tout en l’encadrant de façon professionnelle (un filet de sécurité qui est rassurant quand on débute), est quelque chose que j’apprécie particulièrement. Lorsqu’on m’a proposé de participer à un voyage de presse, j’étais plutôt surprise, car je venais à peine d’arriver et mes études ne m’ont jamais préparé à cela. Au bout du compte, cette expérience s’est avérée très enrichissante. Après tout, c’est en pratiquant qu’on apprend le mieux !

No items found