Happiness Rules

door Kathy Corneillie, HR Talent Coordinator

 

5/06/2018

Happiness Rules

Samenwerken met blije en gemotiveerde collega’s maakt iedereen gelukkig. Die collega’s krijgen immers zaken goed gedaan en tillen samen het ganse team naar een nieuw niveau. Op het werk wordt ook heel vaak over wel-zijn gesproken; werkplezier centraal stellen, dat is waar het bij Roularta om draait. Naast de passie voor onze mediabusiness, het bladen maken, houden wij er van te brainstormen over nieuwe digitale ideeën. We verwelkomen evenwel met zo veel plezier nieuwe medewerkers, vinden we het fijn samen te zingen met de Roularta-Band, we petanquen over de middag op ons nieuw aangelegd jeu-de-boule veld of fietsen op de eerste donderdag van juli steevast naar het werk. Happiness rules, of met de woorden van onze stichtster, Mevrouw De Nolf: ‘Er is in een onderneming niks schoner dan mensen met passie!’.

 

8/02/2018

Feedback, daar heb je recht op!

 

Een compliment geven lukt aardig en doen velen met plezier. Maar heel concreet benoemen wat we minder prettig vinden in de samenwerking met een collega of medewerker, is al een flink stuk lastiger.

Toch is open communiceren onontbeerlijk als we outstanding resultaten willen halen met onze organisatie. Een goeie communicatie met de juiste impact is de ideale manier om als collega op een fijne manier samen te werken en te leven.

Feedback is de ultieme opportuniteit om te leren, te groeien en te verbeteren. Bij Roularta hebben wij een methodiek ontwikkeld aan de hand van kleurenprofielen waar zowel het management als de verschillende teams rond samenwerken. Feedback verbetert niet alleen de prestaties, maar zeker ook de werkrelaties en – sfeer. Met feedback leer je niet alleen je collega’s beter kennen, maar ook jezelf.

Het is inspirerend om maandelijks tijdens ‘feedbacksessies’ samen met de leidinggevenden of in teamsessies actief rond dit thema te werken. Aan de hand van heel wat cases en bruikbare technieken leren we elkaar beter kennen, weten we mekaar te waarderen en vergroten we de impact van onze communicatie. En is het niet subliem om met een open communicatie en in vertrouwen samen te werken aan de toekomst van ons mediabedrijf?

 

9/11/2017

Wij geven een boost aan het talent en de energie van onze collega’s

 

Door al het talent dat binnen Roularta aanwezig is, te spotten en  kansen te bieden, kunnen we terecht trots zijn op onze human power. Stuk voor stuk hebben we collega’sdie hun carrière vorm geven en nieuwe kansen met beide handen aannemen. Binnen HR stimuleren we graag die energie en dat talent via loopbaangesprekken, loopbaanscreenings en development centres. Door die persoonlijke benadering aan de hand van gesprekken tekenen we carrière verwachtingen, carrièreperspectieven en ambities uit. Via de loopbaanscreenings en development centres ontdekken we sterktes en leggen we actiepunten vast en via de nodige loopbaancoaching en opleiding geven we alle talent de plaats dat het echt verdient binnen Roularta!

 

20/09/2017

Het is heel belangrijk dat je je thuis voelt in de werkomgeving waar je dagelijks met je collega’s actief bent

 

Je moet je bij ons 100% goed voelen in een dynamische cultuur, waar je samenwerken bundelt met resultaat. Onze ‘customer care’ staat centraal en we zijn doeners. Dit wordt zeker aangeraakt tijdens onze kennismaking in een sollicitatie.

 

5/08/2017

Voor elke plaats in onze organisatie zijn wij op zoek naar specifieke talenten

 

Die troeven ontdek je in onze vacatures, en komen aan bod tijdens onze kennismaking. Zin om binnenkort jouw salestalenten te ontplooien? Proef van ons commercieel rollenspel en maak er samen met ons een leermoment van! Jouw troeven vandaag zorgen voor onze toekomst van morgen. #hrblogt

 

28 juni 2017

Bovenal zijn we op zoek naar passie!

Tijdens een kennismakingsgesprek vinden wij het super te polsen naar jouw leermomenten uit je opleiding en carrière. Welke ervaringen en welke situaties hebben jouw loopbaan vorm gegeven? Welke talenten heb je ontwikkeld?  Samen zoeken wij naar DE match van je kennis, talent en ervaring met een job bij Roularta Media Group. #hrblogt #carriestapviamijntoekomstbijoularta.be

 

17/04/2017

Bij ons aan de slag?

 

Bij Roularta Media Group krijg je de kans je professioneel te ontplooien en voel je je een ganse carrière super. Aan de hand van onze development centers brengen we jouw competenties in kaart en werken we samen  aan jouw ontwikkeling. Heb je ambities en wil je vooruit? Via HR-gesprekken maken wij alles bespreekbaar. Intern groeien maken wij mogelijk door jobmutatie, jobrotatie, training, opleiding & coaching en het eenvoudig geven van vertrouwen en kansen. Kom erbij, ga aan de slag en til jezelf naar een topniveau!

 

3 maart 2017

Sales is hoe langer hoe complexer.

De klant verwacht vandaag aangezet worden tot nadenken, nieuwe en creatieve ideeën, meer diepgang en expertise, iets bijgebracht krijgen dat zij/hij nog niet weet. Is sales ook jouw passie? Zin om samen met ons jouw sterkste sales skills naar boven te halen?  Wie zegt dat solliciteren saai hoeft te zijn? Aan de hand van een ‘Ronde Tafel’ - een commercieel rollenspel vol cases – halen wij het beste in jou naar boven. Een leerrijke uitdaging voor commerciëlen met pit. Wie weet welke verborgen talenten je zelf ontdekt! Groei, ontdek je zelf en zoveel meer.

 

10/03/2017

Interne mobiliteit is top of mind bij Roularta Media Group!

 

Eerder dan onze talenten te verliezen, houden we ze aan boord door nieuwe carrièremogelijkheden en ontplooiingskansen te bieden. Op jaarbasis muteren zo’n 30 tot 40 werknemers bij ons. Het zoeken naar interne oplossingen is een systematische oefening. Bij Roularta Media Group wordt aan werknemers steeds de kans gegeven carrièreperspectieven in kaart te brengen/via tal van onze gesprekken: integratie, evaluatie-of functioneringsgesprek. Zin om je werkgoesting een boost te geven? Evolueer je graag binnen je professionele omgeving? Voel je als een vis in het water, zowel buiten als tijdens het werk, dag in dag uit!