Niet normaal druk, die laatste maanden van het jaar

door Ilse Debaes, Accountmanager Regionaal

 

18/11/2018

Niet normaal druk ... die laatste maanden van het jaar

De tijd vliegt en het is niet normaal hoe druk we het hebben tijdens de laatste maanden van dit jaar! Ik begin om 8u en ga de deur uit rond 19u30… maar ik doe graag deze salesjob. Het vraagt mij wel te puzzelen want met 2 kindjes is het als vrouw kwestie van multi-tasker. Méér dan ooit.

 

Nooit eerder hadden we zoveel specials, thema’s, fotoshoots, extra’s als in deze periode. En dit terwijl onze jaarplanningen lopen deze periode! Stress alom, maar gezonde stress en dan des te leuker indien al deze acties en thema’s nog eens lukken met ons allen, One team, One family. Het is niet altijd even makkelijk maar we slagen als team altijd in een mooi salesresultaat. En dat is onze betrachting: bloed, zweet en tranen om maandelijks een magnifieke & geslaagde Steps uit te brengen, wekelijks een aantal edities Deze Week en wekelijks de Zondag. Met als kers op de taart onze online business. Als het iets moeilijker wordt, dan ‘smijt’ ik mij volledig op een special of nieuw thema en probeer daar heel wat energie en tijd in te steken. En dat helpt.

 

Na dat bloed, zweet en tranen komt regelmatig eens een tractaatje van een collega’s met een bakje koffietroost. Altijd leuk! Of zoals gisterenmorgen. Toen had ik een heel aangenaam gesprek met een prospect die ondertussen klant werd. Na 2 uur uitleg met verduidelijking van print en online-mogelijkheden, kreeg ik ’s avonds een mailtje terug met het volgende: “Dag Ilse, eerst en vooral hartelijk dank om tot bij ons te komen om de mogelijkheden te bespreken, wij houden hier een goed gevoel aan over en zien graag een samenwerking met jullie tot stand komen.” Zo’n mails mogen er nog volgen want daarvoor doen we het. Klanten tevreden stellen en meehelpen met hun campagnes dat ze zoveel mogelijk werk krijgen via onze kanalen.

 

Ondertussen werk ik hier sinds september 20 jaar en echt waar, de tijd is voorbij gevlogen! Ik heb heel wat collega’s die er samen met mij dagelijks voor gaan en die ondertussen een stukje vrienden of familie zijn geworden. Het waren 20 zeer boeiende jaren waarin ik ook veel klanten uit verschillende sectoren mocht leren kennen. Ik heb al heel veel bijgeleerd en ik zie mij hier nog eens 20 jaar alles geven! Op naar mijn jubileum van 25 jaar!

 

Het eindejaar is in zicht en uiteraard genieten wij dan weer quality time met het gezin. Daar kijken alle collega’s al rijk halzend naar uit. Beetje weg van stress, ook al is er dan opnieuw de cadeautjesstress, andere stress.

 

09/08/2018

Gedaan die vakantie

 

Sinds woensdag 1 augustus ben ik weer aan het werk na een zeer deugddoende en, al zeg ik het zelf, welverdiende vakantie. Genoten met ons gezin, met onze twee kindjes. De batterijen zijn weer volledig opgeladen, ik vlieg er graag weer snel in. Helaas, wat waren die eerste drie dagen warm! Gelukkig is hier airco op kantoor en extra veel water drinken is een must. Mijn pogingen om klanten te bereiken voor ons jaarlijkse thema van Waregem Koerse op zondag 19 augustus kenden weinig succes. Velen blijken nog met vakantie of ze zijn extra lang gesloten door de aanhoudende hitte. Afwachten dus. De enkele collega’s die samen met mij hun vakantie al achter de rug hebben, maken hetzelfde mee. Dan maar achterstallige bezoekrapporten in CRM ingeven zodat we opnieuw volledig mee zijn. En ook voorbereidend werk kunnen doen met het oog op, straks, de grote afspraken met prospecten. Voorts de actie ‘Focus op Ardooie/Koolskamp’ in Deze Week op het getouw gezet, mailadressen verzameld en mailings opgesteld. En een prospectieronde gedaan in mijn regio Tielt-Izegem, om te concluderen dat een aantal zaken wel al weer open zijn, maar nog onderbemand zijn of bemand met jobstudenten. Toch maar binnen stappen. Ik werk nu twintig jaar voor dit media-familiebedrijf, toch leer ik dagelijks bij dankzij mijn vele collega’s en klanten. Dat maakt het net zo ongelooflijk boeiend, deze gevarieerde job met al zijn facetten, uitdagingen, nieuwigheden en veranderingen. Beetje eigen aan het medialandschap. Ik mis wel onze coach: John geniet momenteel nog even met zijn partner van wat qualitytime in het warme Zuiden. Hij is niet alleen onze verantwoordelijke, maar ook onze houvast, onze steunpilaar, onze motivator wanneer het wat minder gaat, onze rechterhand. Als sales ben ik niets zonder een goeie coach: ik wil iemand die me kneedt en plooit en een nog betere sales van me maakt. Ook al heb ik vijftien jaar ervaring op de baan. Mijn zomervakantie is alweer achter de rug, de tijd vliegt voorbij. Als ik bedenk dat ik als schoolverlater in 1998 ben gestart bij Roularta Media Group, het bedrijf met de grote naam in Roeselare!

vers le haut