Die eerste maanden

door Arne Vannieuwenhuyse, Accountmanager

03/04/2019

Die eerste maanden

 

Op 19 november 2018 startte een nieuw hoofdstuk in mijn professionele carrière. Die eerste dag voelde aan als een eerste schooldag: lichtjes zenuwachtig, maar vooral nieuwsgierig naar de jobinhoud, de collega’s, de kanalen die gebruikt worden om lokale handelaars te ondersteunen,… Een nieuwe, boeiende wereld ging voor mij open. De Roularta wereld, een zeer boeiende wereld. Tijdens de eerste werkdagen observeerde ik vooral en volgde mee met collega’s. Meteen merkte ik op dat er een toffe sfeer heerste binnen het Roulartateam. Dat zorgde voor een vlotte integratie in het team.

 

Na de eerste adviezen en richtlijnen, vond mijn directeur dat ik klaar was om alleen op de baan te gaan. Heel vragen kwamen bij mij naar boven: waar begin ik? Wie moet ik contacteren? Hoe pak ik het aan? De stap in het onbekende zorgde voor wat stress bij mezelf. Achteraf bekeken was dit een superervaring: de handelaars leren hun nieuw contactpersoon kennen en ik leer een verhaal kennen achter een gevel. Die eerste maanden deed ik vooral klantenbezoeken om mezelf kenbaar te maken en te luisteren naar de noden van de klanten.

 

Januari 2019 was een superbelangrijke maand. Iedereen zit nog wat in een nieuwjaarsroes, maar voor mij was het bittere ernst: ik startte met de opleiding die mij moest klaarstomen om een volwaardig ambassadeur te zijn van Roularta. Diepgaande productkennis, maar ook doorgedreven salestraining. Beide opleidingen zijn heftig, maar bieden in return een schat aan informatie die je als sales elke dag nodig hebt.

 

Nu volgt een drukke planning tot aan de zomermaanden. Verschillende zaken komen op me af, maar met het toffe team zie ik dit allemaal zitten. Mijn collega’s ondersteunen mij maximaal. We werken nu eenmaal volgens de alom gekende leuze: #OneTeamOneFamily