De weken vliegen voorbij, stormen krijgen namen en platformen gezichten

door Jeroen Van Raemdonck, Digital Marketing Manager

10/02/2020

De weken vliegen voorbij, stormen krijgen namen en platformen gezichten

 

Terwijl storm Ciara over het land trekt, zit ik thuis in de woonkamer onder een warm dekentje op m'n laptop te surfen. Libelle Vriendinnen staat al enkele minuten open. Wat me eraan doet herinneren dat ik de cijfers van de voorbije week nog moet verzamelen voor de statusmeeting van de volgende ochtend. Terwijl ik half naar buiten staar en half door de laatste berichten in mijn nieuwsoverzicht scroll, valt mijn oog op een post van ene Ilvy. Ilvy stelt zichzelf voor als nieuw lid en vertelt over haar angststoornis sinds haar zesde. Ze wil naar eigen zeggen niet per se afspreken met andere dames, maar vooral het taboe wegwerken en erover praten met lotgenoten. Het valt me op hoe ze na nog geen dag vijf lijvige reacties krijgt, een voor een positief. Even verderop in m'n feed zie ik Inge uit Asse die dan weer graag wil pennen met iemand, omdat ze 'het liefst vriendinnen maakt op een ouderwetse manier'. Evy uit Beveren raadt haar de groep 'Penvriendinnen' aan. De teller van die groep staat zo te zien intussen al op 360 leden. Doe nog eens maal tien wat het totaal aantal leden op de site betreft.

 

En plots komt dat besef. Het digitaal platform waar je maanden met je team hard aan hebt gewerkt, krijgt plots een gezicht. Wat zeg ik? Meer dan 4.000 gezichten, me dunkt.

 

In nog geen acht weken tijd hebben we met de collega's van marketing en IT dit mooie project op poten gezet. Ondertussen blijven we groeien, zowel qua ontwikkeling als vriendinnen. Initieel om vrouwen terug te verbinden. Dat er meer in zit, wordt met de dag alleen maar duidelijker.

 

De weken vliegen voorbij, stormen krijgen namen en platformen gezichten. Hoeveel gezichten Libelle Vriendinnen binnen een jaar zal tellen, is nog maar de vraag. Of Ilvy tegen dan via het platform nieuwe lotgenoten zal hebben ontmoet, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.