Hoe het vertoeven is in tijden van Corona

door Jeroen Van Raemdonck, Digital Marketing Manager

25/05/2020

Hoe het vertoeven is in tijden van Corona

 

Sinds de lockdown werk ik zoals de meesten van thuis uit. En na enkele dagen stilzitten in ons kot, ben ik met mijn vriendin, Julie, beginnen lopen. Drie keer per week. Samen met Evy Gruyaert door mijn oortjes voor de nodige aanmoedigingen. Ik ben nu zes weken vanuit thuis aan het werk en aan mijn derde loopweek begonnen. En tijdens mijn zevende loopsessie kwam er plots het besef. Dat die loopsessies en dat thuiswerken best wel enkele overeenkomsten hebben. Die eerste loopsessies zijn een ware uitdaging. Het is voor mijn lichaam helemaal nieuw en het moet er nog aan wennen. Daarnaast moet ik proactief tijd inplannen, zodat ik me zeker aan mijn loopschema houd. Maar ook zoals beginnen met lopen is werken tijdens een lockdown een uitdaging geweest tijdens de eerste week. Al hebben we ons snel aangepast. Elke week heb ik een workshop die helemaal digitaal doorgaat via Google Slides. In het begin was dat een beetje aanpassen, maar nu ben ik het helemaal gewoon (Al mis ik onze offline workshops wel stiekem)!

Dankzij de start to run app is het voor mij veel makkelijker om mijn loopsessies gestaag op te bouwen en mijn vooruitgang te meten. Tijdens de werkuren heb je ook voldoende tools! Zo gebruiken we voor meetings Zoom. Sinds kort gebruiken we ook Slack als we snel iets willen weten of vragen aan collega’s. Al krijg ik daar geen berichtje van Evy dat ik ‘sparkle’ ;). 

Ik heb een duidelijk doel voor ogen. Mijn eerste 5 km lopen. On the job is dat niet anders. Daar wil ik als marketeer tijdens deze coronatijden er zijn voor onze lezers van Libelle, Flair, Feeling, Femmes d’Aujourd’hui en Gael. En elk merk op een eigen manier. Voor Flair maakten we promo voor de campagne #FlairRaakt. Want als we elkaar niet meer mogen (aan)raken, dan gelukkig nog wel met woorden. Voor Libelle lanceerden we de #wijhoudencontact campagne, waarbij we mensen aanmoedigen om hun foto’s en dankjewelvideo’s met ons te delen.

Wat me vooral opviel de laatste weken is dat we er steeds het beste van maken. Zowel op de ‘thuiswerkvloer’ als in m’n vrije tijd. Vorige week hadden we een afterwork-Zoom. Zo had ik toch nog eens wat small talk met m’n collega’s. Heel fijn! En door het lopen zie ik nu veel meer het mooiste van Hamme, en probeer ik te genieten van de tijd samen met mijn vriendin. Eén ding is zeker: samen komen we hier sterker door!

10/02/2020

De weken vliegen voorbij, stormen krijgen namen en platformen gezichten

 

Terwijl storm Ciara over het land trekt, zit ik thuis in de woonkamer onder een warm dekentje op m'n laptop te surfen. Libelle Vriendinnen staat al enkele minuten open. Wat me eraan doet herinneren dat ik de cijfers van de voorbije week nog moet verzamelen voor de statusmeeting van de volgende ochtend. Terwijl ik half naar buiten staar en half door de laatste berichten in mijn nieuwsoverzicht scroll, valt mijn oog op een post van ene Ilvy. Ilvy stelt zichzelf voor als nieuw lid en vertelt over haar angststoornis sinds haar zesde. Ze wil naar eigen zeggen niet per se afspreken met andere dames, maar vooral het taboe wegwerken en erover praten met lotgenoten. Het valt me op hoe ze na nog geen dag vijf lijvige reacties krijgt, een voor een positief. Even verderop in m'n feed zie ik Inge uit Asse die dan weer graag wil pennen met iemand, omdat ze 'het liefst vriendinnen maakt op een ouderwetse manier'. Evy uit Beveren raadt haar de groep 'Penvriendinnen' aan. De teller van die groep staat zo te zien intussen al op 360 leden. Doe nog eens maal tien wat het totaal aantal leden op de site betreft.

 

En plots komt dat besef. Het digitaal platform waar je maanden met je team hard aan hebt gewerkt, krijgt plots een gezicht. Wat zeg ik? Meer dan 4.000 gezichten, me dunkt.

 

In nog geen acht weken tijd hebben we met de collega's van marketing en IT dit mooie project op poten gezet. Ondertussen blijven we groeien, zowel qua ontwikkeling als vriendinnen. Initieel om vrouwen terug te verbinden. Dat er meer in zit, wordt met de dag alleen maar duidelijker.

 

De weken vliegen voorbij, stormen krijgen namen en platformen gezichten. Hoeveel gezichten Libelle Vriendinnen binnen een jaar zal tellen, is nog maar de vraag. Of Ilvy tegen dan via het platform nieuwe lotgenoten zal hebben ontmoet, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.

terug naar boven