De impact van communicatie

door Kathy Corneillie, HR Talent Coordinator

03/12/2019

De impact van communicatie

 

Communicatie, een belangrijk woord, en er is al veel inkt over gevloeid. Toch heeft dit begrip voor mij sinds kort een extra dimensie. Zelf geef ik tijdens onze seminars rond ‘feedback geven’ altijd mee hoe belangrijk onze non-verbale communicatie en intonatie is tijdens bijvoorbeeld feedback-gesprekken. Even kort door de bocht, 93% van onze communicatie wordt net door die twee factoren bepaald. Die zijn cruciaal om te zorgen dat onze content, onze boodschap die we echt willen meegeven, ook goed kan ontvangen worden.

 

Tijdens een privé bewonersmeeting waar ik recent aanwezig was, viel het mij op dat zo ongeveer alle tips and tricks rond communicatie met de voeten getreden werden. Met als resultaat dat alle mogelijke emoties bij de deelnemers losgewrikt werden: er werd gejoeld en geroepen. Mensen voelden zich persoonlijk aangevallen en gingen in het defensief, iedereen voelde zich fout begrepen.  Observerend van aan de zijlijn, gaf het mij een boekentas vol informatie om mij nog meer in te leven hoe belangrijk elk woord in een boodschap kan zijn.

 

Verbindende communicatie is van vitaal belang om samen te leven, te werken en vooruit te gaan. 1 ding is zeker, sinds die ene vergadering heb ik een arsenaal aan extra illustratiemateriaal die mijn komende feedback-seminars  nog kleurrijker, transparanter en helderder zal maken. Ik kijk er al naar uit om deze nieuwe informatie met mijn collega’s te delen in 2020!

28/08/2019

De kracht van verbeelding

 

Een stralende zon en zalig zomerse temperaturen. De vakantie was voor mij een fijne tijd om een waaier aan nieuwe, creatieve ideeën te ontdekken om even bij stil te staan en tijdens de volgende maanden mee aan de slag te gaan. Een bron van inspiratie was voor mij het meest recente boek van Elke Geraerts ‘Authentieke Intelligentie’ of hoe wij als mens uniek en onvervangbaar blijven in deze snel evoluerende digitale wereld.

 

Wat mij deze tijd fel bezighoudt is onze verbeeldingskracht. Alles start met een droom! En laat dat nu juist een topic zijn waar we ook binnen Roularta aandacht aan schenken. Ik geef het toe, het is iets waar ik - in mijn graag zeer georganiseerde en efficiënte wereldje - vaak te veel aan voorbij ging in het verleden. Maar wat doet het mij deugd in alles nieuwigheden te mogen creëren, gaande van bv een totaal nieuwe look & feel voor onze recruitment oplossingen, gelinkt aan de waarden van onze organisatie. Of een brainstorm hoe we de plaats waar we onze middaglunch nemen in 2020 tot een nieuw multifunctionele trendy en cosy ruimte kunnen maken.

 

Onze mediasector daagt ons uit om elke dag creatief te zijn. Hoe fijn is het om tijdens individuele loopbaangesprekken nieuwe suggesties te spotten, collega’s die meedenken hoe we onze snel evoluerende sector een voetje voor kunnen zijn.
Is het nu strategisch, operationeel of heel praktisch, ieder idee opent volgens mij de deur naar een nog betere ‘nice place to work’

21/03/2019

Meet the Millennials

 

De generatie van millennials, ken je ze? Generatie Y maakt nu al één derde van onze arbeidsmarkt uit en bij Roularta is dat dus niet anders. Ik kan zeggen dat hier vlot samengewerkt wordt met vier generaties in eenzelfde team.

 

Ik informeer me graag over die millennials en het houdt me bezig hoe verschillende generaties op de werkvloer optimaal samenwerken. Ik ben blij binnenkort een infosessie te mogen geven over deze millennials. Hoe zien zij hun toekomst? Wat motiveert hen? Wat maakt de samenwerking met deze jonge collega’s zo speciaal?

 

Onze millennials zijn ambitieus, herkennen hun eigen talenten. Net daarom organiseren wij vanuit HR veel feedbackmomenten. Naast onze jaarlijkse reflectiemomenten maken we er werk van individuele informele momenten te voorzien, net om groei-opportuniteiten te spotten, talenten te ontdekken en samen te bekijken welke nieuwe  projecten om op in te stappen. Ik vind het super om doorheen gans Roularta die communicatietrajecten mee uit te rollen.

 

Onze waarden binnen Roularta zijn heel sterk. OTOF, of one team one family is voelbaar in gans het  bedrijf. Net omwille van die bepaalde cultuur kiezen nieuwe collega’s om onze teams te vervoegen, omdat het bij iemands waarden past. Walk the talk is essentieel. We stralen dat uit vanaf het eerste moment dat we een kandidaat ontmoeten.

 

Managing Expectations maak ik bij rekrutering heel concreet. Ik vind het cruciaal om iemands verwachtingen te ontdekken, zowel op vlak van ons bedrijf als de rol en luister in ons integratiegesprek na drie maand of die verwachtingen 100% matchen met de realiteit.

 

Ook op HR slaan we met verschillende generaties de handen in elkaar, elke dag mag ik samen werken met 2 super enthousiaste millennials die mee het mooie weer maken op Rekrutering en Selectie.  Meeting the Millennials, het is me een waar genoegen!

18/11/2018

Evolueren in je job bij Roularta? Dat kan!

 

Wist je dat vorig jaar 60 collega’s bij Roularta Media Group de sprong maakten naar een nieuwe job binnen onze Roulartafamilie? We leven in een VUCA wereld (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous), onze wereld en onze maatschappij verandert snel. Binnen onze mediasector zorgt dit dagelijks voor nieuwe opportuniteiten. Onze digitale omgeving kreeg bijvoorbeeld een enorme boost met de komst van de Roularta Digital hub, een nieuwe afdeling die met haar vele expertise de digitalisering binnen Roularta versnelt. Dit zorgde meteen voor een stimulans om als collega heel wat competenties te verbreden en nieuwe digitale vaardigheden aan te leren.

 

Als HR Talentcoördinator is het voor mij top om dagelijks in dialoog te gaan met collega’s die aan de slag gaan met hun competenties en zo de toekomst zelf mee boetseren. Ik vind het fijn te luisteren naar hun perspectief, samen via oefeningen of assessments talenten te ontdekken, energiegevers maar ook –vreters in kaart te brengen. Zo’n evolutie brengt heel wat naar boven, het is het uitkijken naar iets nieuws, soms ook vertrouwde zaken achter laten. Vooral het ont’zorgen’ vind ikzelf hierin heel belangrijk. Wat is leuker dan iemand te kunnen helpen in zijn ‘kracht’ te staan? Als je mij vraagt wat mij de meeste energie geeft, dan heb je het goed geraden: samen aan een evolutietraject werken geeft mij vleugels!

 

Bij Roularta kan je dagelijks bouwen aan een nieuwe professionele horizon en… wij hebben nog talenten nodig! Laat ons samen deze uitdaging aangaan!

05/06/2018

Happiness Rules

 

Samenwerken met blije en gemotiveerde collega’s maakt iedereen gelukkig. Die collega’s krijgen immers zaken goed gedaan en tillen samen het ganse team naar een nieuw niveau. Op het werk wordt ook heel vaak over wel-zijn gesproken; werkplezier centraal stellen, dat is waar het bij Roularta om draait. Naast de passie voor onze mediabusiness, het bladen maken, houden wij er van te brainstormen over nieuwe digitale ideeën. We verwelkomen evenwel met zo veel plezier nieuwe medewerkers, vinden we het fijn samen te zingen met de Roularta-Band, we petanquen over de middag op ons nieuw aangelegd jeu-de-boule veld of fietsen op de eerste donderdag van juli steevast naar het werk. Happiness rules, of met de woorden van onze stichtster, Mevrouw De Nolf: ‘Er is in een onderneming niks schoner dan mensen met passie!’.

08/02/2018

Feedback, daar heb je recht op!

 

Een compliment geven lukt aardig en doen velen met plezier. Maar heel concreet benoemen wat we minder prettig vinden in de samenwerking met een collega of medewerker, is al een flink stuk lastiger.

Toch is open communiceren onontbeerlijk als we outstanding resultaten willen halen met onze organisatie. Een goeie communicatie met de juiste impact is de ideale manier om als collega op een fijne manier samen te werken en te leven.

Feedback is de ultieme opportuniteit om te leren, te groeien en te verbeteren. Bij Roularta hebben wij een methodiek ontwikkeld aan de hand van kleurenprofielen waar zowel het management als de verschillende teams rond samenwerken. Feedback verbetert niet alleen de prestaties, maar zeker ook de werkrelaties en – sfeer. Met feedback leer je niet alleen je collega’s beter kennen, maar ook jezelf.

Het is inspirerend om maandelijks tijdens ‘feedbacksessies’ samen met de leidinggevenden of in teamsessies actief rond dit thema te werken. Aan de hand van heel wat cases en bruikbare technieken leren we elkaar beter kennen, weten we mekaar te waarderen en vergroten we de impact van onze communicatie. En is het niet subliem om met een open communicatie en in vertrouwen samen te werken aan de toekomst van ons mediabedrijf?

09/11/2017

Wij geven een boost aan het talent en de energie van onze collega’s

 

Door al het talent dat binnen Roularta aanwezig is, te spotten en  kansen te bieden, kunnen we terecht trots zijn op onze human power. Stuk voor stuk hebben we collega’sdie hun carrière vorm geven en nieuwe kansen met beide handen aannemen. Binnen HR stimuleren we graag die energie en dat talent via loopbaangesprekken, loopbaanscreenings en development centres. Door die persoonlijke benadering aan de hand van gesprekken tekenen we carrière verwachtingen, carrièreperspectieven en ambities uit. Via de loopbaanscreenings en development centres ontdekken we sterktes en leggen we actiepunten vast en via de nodige loopbaancoaching en opleiding geven we alle talent de plaats dat het echt verdient binnen Roularta

20/09/2017

Het is heel belangrijk dat je je thuis voelt in de werkomgeving waar je dagelijks met je collega’s actief bent

 

Je moet je bij ons 100% goed voelen in een dynamische cultuur, waar je samenwerken bundelt met resultaat. Onze ‘customer care’ staat centraal en we zijn doeners. Dit wordt zeker aangeraakt tijdens onze kennismaking in een sollicitatie

05/08/2017

Voor elke plaats in onze organisatie zijn wij op zoek naar specifieke talenten

 

Die troeven ontdek je in onze vacatures, en komen aan bod tijdens onze kennismaking. Zin om binnenkort jouw salestalenten te ontplooien? Proef van ons commercieel rollenspel en maak er samen met ons een leermoment van! Jouw troeven vandaag zorgen voor onze toekomst van morgen. #hrblog

28/06/2017

Bovenal zijn we op zoek naar passie!

 

Tijdens een kennismakingsgesprek vinden wij het super te polsen naar jouw leermomenten uit je opleiding en carrière. Welke ervaringen en welke situaties hebben jouw loopbaan vorm gegeven? Welke talenten heb je ontwikkeld?  Samen zoeken wij naar DE match van je kennis, talent en ervaring met een job bij Roularta Media Group. #hrblogt #carriestapviamijntoekomstbijoularta.b

17/04/2017

Bij ons aan de slag?

 

Bij Roularta Media Group krijg je de kans je professioneel te ontplooien en voel je je een ganse carrière super. Aan de hand van onze development centers brengen we jouw competenties in kaart en werken we samen  aan jouw ontwikkeling. Heb je ambities en wil je vooruit? Via HR-gesprekken maken wij alles bespreekbaar. Intern groeien maken wij mogelijk door jobmutatie, jobrotatie, training, opleiding & coaching en het eenvoudig geven van vertrouwen en kansen. Kom erbij, ga aan de slag en til jezelf naar een topniveau

10/03/2017

Interne mobiliteit is top of mind bij Roularta Media Group!

 

Eerder dan onze talenten te verliezen, houden we ze aan boord door nieuwe carrièremogelijkheden en ontplooiingskansen te bieden. Op jaarbasis muteren zo’n 30 tot 40 werknemers bij ons. Het zoeken naar interne oplossingen is een systematische oefening. Bij Roularta Media Group wordt aan werknemers steeds de kans gegeven carrièreperspectieven in kaart te brengen/via tal van onze gesprekken: integratie, evaluatie-of functioneringsgesprek. Zin om je werkgoesting een boost te geven? Evolueer je graag binnen je professionele omgeving? Voel je als een vis in het water, zowel buiten als tijdens het werk, dag in dag uit!

03/03/2017

Sales is hoe langer hoe complexer.

 

De klant verwacht vandaag aangezet worden tot nadenken, nieuwe en creatieve ideeën, meer diepgang en expertise, iets bijgebracht krijgen dat zij/hij nog niet weet. Is sales ook jouw passie? Zin om samen met ons jouw sterkste sales skills naar boven te halen?  Wie zegt dat solliciteren saai hoeft te zijn? Aan de hand van een ‘Ronde Tafel’ - een commercieel rollenspel vol cases – halen wij het beste in jou naar boven. Een leerrijke uitdaging voor commerciëlen met pit. Wie weet welke verborgen talenten je zelf ontdekt! Groei, ontdek je zelf en zoveel meer

terug naar boven