Exciting weeks – wonderful teams – amazing projects

door Nick Dutry, Technologie & Multimedia

06/12/2018

Exciting weeks – wonderful teams – amazing projects

 

Eén van de pijlers binnen ons Innovation Lab heeft als doelstelling digitale innovatie te stimuleren door partnerships te sluiten tussen technologische leveranciers en onderzoeksgroepen van universiteiten of hogescholen. Samen vormen we een triple helix (samenwerking tussen overheid, ondernemingen en onderwijs) om zo technologische vooruitstrevende oplossingen in de markt te zetten waar gebruikers echt op zitten te wachten. 

 

Dergelijke partnerships zijn mogelijk door initiatieven zoals Google Digital News Initiative (DNI) Funding of Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

 

Een aantal weken geleden hebben we beslist om deze keer niet één maar wel twee projectvoorstellen in te dienen tijdens de laatste ronde van Google DNI Funding. Ik hield dit in eerste instantie niet voor mogelijk, er moesten toen nog bergen werk worden verzet.

 

Ik ben niet het type dat graag zijn hoofd laat hangen en vlieg er dan ook graag meteen in. We zijn er dan ook in geslaagd om twee verschillende projectteams samen te stellen, elk geschikt voor de inhoud van deze dossiers. Ditmaal werken we samen met KULAK en NUNKI, een Franse Scale-up. Voor het andere team werken we samen met VRT, VUB, Universiteit Gent (IDLab) en ML2grow (een spin-off van de UGent gespecialiseerd in Machine Learning).

 

3, 2, 1,… actie…  Tijdens verschillende overlegmomenten werden beide projectideeën geëvalueerd en bijgestuurd. Dat leidt vaak tot interessante discussies aangezien elke partij zijn persoonlijke visie heeft op bepaalde inhoudelijke aspecten. Eens alle partijen op dezelfde lijn zaten, konden we van start gaan met het definiëren van het gewenste resultaat alsook de totale omvang van het project. Het is voor mij een topervaring om dag na dag het dossier verder te zien evolueren net zoals een polijstmachine die een ruwe diamant tot een mooi juweel omtovert. Een scherpe focus, een portie gezond verstand en een goede drive in het team zijn naar mijn persoonlijke mening de ingrediënten om dit soort dossiers met een typisch zeer korte doorlooptijd tot een goed eind te brengen.

 

3 december 2018, deadline day. Beide projecten werden opgeleverd ter beoordeling bij Google DNI Funding. Het is nu in spanning afwachten tot begin 2019. Wie weet krijgt ons Innovation Lab een mooi nieuwsjaarcadeau en kunnen we vooruitblikken op de kick-off met onze projectteams. Eerst gaan we even van de gezellige kerstperiode genieten samen met collega’s, vrienden en familie. Ik wens iedereen alvast een gezond en gelukkig 2019!

28/06/2018

Customers… the day after tomorrow

 

Kennen jullie het recentste boek van Steven van Belleghem? Als expert op vlak van digitale transformatie en klantgerichte ondernemingen kijkt hij naar diverse prangende onderwerpen van de toekomst zoals artificiële intelligentie, voice controlled assistants, chatbots,... Een nieuwe technologische wave dient zich aan. Als lid van Roularta’s Innovation Lab boet boeit het mij mateloos.

 

Heel gelukkig ben ik ook dat Roularta inversteert in klanttevredenheid 2.0. Wereldwijd lopen mediabedrijven massaal de benen van onder hun lijf om deze technologieën te volgen. Het doel? “Faster then real-time customer serivce” waarbij de relatie met de klant centraal staat en alle mogelijke touchpoints maximaal geoptimaliseerd worden. Op dat vlak scoort Roularta hoge ogen dankzij het langetermijnproject “The Customer Journey”.

 

Ik heb een gezonde honger naar de toekomst en daarom zit ik op mijn plaats in het Innovation Lab. Dit is de technologische accelerator van onze organisatie. Met een slimme nuchterheid realiseren we oplossingen voor interne business units, lezers en adverteerders. Als Coördinator Technologie & Multimedia gids ik je graag door de technologie van overmorgen. Door deze samen te ontrafelen en verder in onze organisatie te ontplooien is er een gezonde honger naar de toekomst. De meerwaarde van ons Innovation Lab leer je pas echt kennen in mijn volgende blogpost.

terug naar boven