Het is duidelijk; we hebben perspectieven nodig als persoon én als werknemer.

door Wendy Naesens, Account Manager

21/09/2020

Het is duidelijk; we hebben perspectieven nodig als persoon én als werknemer.

 

Vorige week las ik dat de geluksbarometer van werknemers beneden alle pijl staat.

Onze veerkracht en flexibiliteit worden aangesproken.


Ik denk niet dat dit bij alle bedrijven zo is maar stel wel vast dat velen elkaars gezelschap missen, het leven is killer geworden als je geen knuffels kan geven of ontvangen, dat met de opening van de scholen we terug wat meer structuur krijgen in ons leven… en ook politiekers corona kunnen krijgen!

 

Het is duidelijk; we hebben perspectieven nodig als persoon én als werknemer.


Zo startte er in mijn team - in volle corona tijd - een nieuwe sales collega op. Op afstand bleek er veel te kunnen én te werken. Uiteraard keken we uit naar de eerste fysieke meeting om elkaar in het ‘echt’ te kunnen spreken!

 

Laat ons samen ervoor gaan om het opnieuw warmer te maken: in onze familie, vriendenkring en op het werk.

Laten we daar terug wat meer initiatief voor nemen!

Er kan weinig, juist, maar er kan nog altijd véél, als je er een portie creativiteit én zelfs humor aan toevoegt!

 

Ik investeerde in deze bijzondere tijd sterk in mezelf om te groeien en selecteerde hiervoor enkele boeken. Ben zo content te zien dat er mensen uit mijn omgeving dit ook doen, man & dochterlief inbegrepen.

Buiten komen, lekker eten én sporten krijgen hierbij prioriteit!

 

Want alleen zo komen we deze uitzonderlijke periode door, en kunnen we groeien en bloeien in werk én privésfeer. Wat kan er nog belangrijker zijn?

 

#let’sstayconnected

#veerkracht

#nogsteedssamenerdoor

 

PS oh ja, én de warmste week komt er weer aan J

06/04/2020

kleine gelukjes, meer moet dat nu niet zijn

 

Wat nu? Ging er door mijn hoofd bij de aankondiging van technische werkloosheid.


Het startte op mijn verjaardag, de dag waarop ik me traditioneel trakteer op een dagje verlof en leuke activiteiten inplan. Ik besloot – ik ga er toch van genieten! En genoten heb ik, ondanks alles, van de vele spontane en creatieve initiatieven van mensen. Elke gebaart telde dubbel! 

 

Technisch werkloos zijn in ‘normale’ omstandigheden geeft je de kans om toch nog veel te kunnen doen want de wereld draait gewoon door. In tegenstelling met deze Corona periode, wat een mondiaal probleem is… het doet wat met een mens. 

 

Maar we zitten allemaal in dezelfde boot! 


En we kunnen ons enkel richten op de dingen waar we nog invloed op hebben. Het grootste cadeau dat we onszelf kunnen geven in deze fase van ons leven is een bepaalde vorm van mildheid, niet te streng zijn voor onszelf én onze huisgenoten. Waardeer je kroost en je ‘thuis’. En humor, o ja, heel belangrijk om deze te behouden.
Even van dag tot dag leven, en vertrouwen hebben dat er terug een nieuwe tijd komt waarin we de ‘normale’ dingen terug kunnen (her)ontdekken! 


We moeten dus ‘vertragen’, meer rust nemen want nu krijgen we er de tijd voor, of we er nu klaar voor waren al dan niet.

Het 2e Coronaweekend staat voor de deur en het belooft warm weer te worden, dus manlief gaat zijn BBQ uithalen. JUIJ! Iets om naar uit te kijken! 


Benieuwd wat mijn collega’s van plan zijn dit weekend… ik kijk al uit naar hun antwoorden in ons whatsapp groepje

 

 ‘kleine gelukjes, meer moet dat nu niet zijn’

terug naar boven