Stages bij Roularta

Als je het vak wil leren, kan je het maar beter meteen goed leren. Wij stemmen jouw studieopdracht af op een concrete vraag uit onze organisatie. Aan bezigheidstherapie doen we liever niet, we verkiezen dat de resultaten van je stage ook voor ons nuttig zijn. Bij de uitvoering van je stage krijg je de begeleiding van een manager bij wie je met al je vragen terecht kan.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in, we contacteren je zo snel mogelijk.

  • Dit veld is verplicht.

Marieke Wiebenga
stagiair Knack Weekend in Evere

“Op de redactie word je in het diepe gegooid, waardoor je veel leert op korte tijd”

Als klein meisje was ik al gefascineerd door tijdschriften. Ik begon een straatkrantje toen ik acht was en later volgde ook een eigen tijdschrift en een blog. Toen ik tijdens mijn master Mediastudies de kans kreeg om stage te lopen, wist ik al snel dat ik eens op een ‘echte redactie’ wilde rondkijken. Knack Weekend sprak me aan door de brede selectie aan onderwerpen. Zo kon ik erachter komen wat mij het meest interesseert.

 

Inhoud

Het was leuk om te zien wat er allemaal gebeurt voordat een verhaal in het blad verschijnt. Ik werd behoorlijk in het diepe gegooid, zo mocht ik op de eerste dag al direct iemand interviewen. Daarmee was de toon gezet voor een stage waarin ik werd vrijgelaten en waarin eigen initiatief altijd welkom was. Ik werkte aan kleine en grotere opdrachten en mocht ook mijn eigen stukken maken. Ik ging vaak alleen op pad om mensen te interviewen of naar een persevenement te gaan.

 

Evaluatie

Door deze stage weet ik beter wat ik kan en wat mij ligt. Vooral human interest verhalen vond ik super om te maken, omdat je daardoor interessante mensen spreekt en hun verhalen kunt doorgeven. Op de redactie kijkt niemand je op de vingers, ze vertrouwen erin dat je goede teksten schrijft. Die vrijheid hielp me om er gewoon voor te gaan, zonder veel te piekeren.

 

Aanrader

Ik raad een stage bij Knack Weekend zeker aan. Doordat je meewerkt als ‘gewone’ journalist kun je goed testen of dit werk iets voor je is. De leuke sfeer op de redactie zorgt er bovendien voor dat je je er snel thuis zult voelen.

Fabio Gheysen
stagiair Cel ‘Events & Fairs’ in Evere

Keuze

Ik koos voor Roularta Media Group omwille van de goede naam. Ik had er al vaak over gehoord op televisie, en ik ben een grote fan van Sport/Voetbalmagazine. Ik wilde ook graag stage lopen in een ‘groot/beursgenoteerd’ bedrijf en niet in een KMO. In eerste instantie is het dus zeker en vast de goede reputatie die me de sprong deed wagen. Verder dacht ik ook - als student marketing met optie communicatie - dat meehelpen een evenement organiseren een mooie opportuniteit zou zijn om mijn opgedane kennis als student om te zetten in de praktijk.”

 

Inhoud

In het begin mocht ik mijn eigen voorstellen lanceren voor de communicatie rond de beurs. Ik heb me ook beziggehouden met de affiches die circuleerden in de stad Brussel. Verder stond ik ook nog in voor het zoeken van partners en vloggers, maakte ik elke week een analyse van de mensen die zich inschreven en stond ik in contact met de exposanten voor de bezoekersgids.”

 

Evaluatie

Ik ben heel tevreden over mijn stage bij Roularta, over wat ik ervan opgestoken heb en wat ik zelf heb kunnen bijdragen. Ik heb veel bijgeleerd. Ik heb nu een veel beter zicht op wat een evenement organiseren echt inhoudt.”

 

Aanrader?

Ik zou Roularta zeker als stageplaats aanraden omdat er een heel goede sfeer heerst, zeker in de afdeling Events. Er is een mooie mix van jongeren en ervaren mensen wat zorgt voor een goede samenhang in de groep. Als stagiair voelde ik er me vanaf de eerste dag bij betrokken, door samen met andere mensen te vergaderen over de beurs om ze tot een goed einde te brengen. De doelen waren van in het begin precies en duidelijk, wat de integratie en de realisatie van de gekregen opdrachten vergemakkelijkte. Betrokkenheid en vertrouwen zijn de kernideeën. Samen met een team dat steeds bereid was om te luisteren.”

Laura Quintens
stagiair KW

“Deze stage maakte mijn opleiding compleet”

Journalist worden leek mij een droomjob. Daarom begon ik de opleiding communicatiewetenschappen om uiteindelijk de afstudeerrichting journalistiek te kunnen volgen. In deze richting deed ik veel theoretische inzichten op over de mediawereld, maar ik bleef tijdens mijn studies een beetje op mijn honger zitten. Stage leek mij daarom de meest logische keuze. Die overgang van jaren theorie studeren naar het journalistieke veld zelf, boezemde mij eerlijk gezegd wat angst in. Als ik er nu op terugblik, is deze stage één van mijn beste keuzes geweest. Ik werd meteen heel hartelijk ontvangen op de redactie van de Krant van West-Vlaanderen. De sfeer is er  ongedwongen maar toch professioneel, daarom was het voor mij een zeer goede omgeving om in terecht te komen. Ik werd niet in een keurslijf gedwongen maar kreeg veel vrijheid in mijn taken en werd toch steeds op een professionele manier bijgestuurd. Geleidelijk aan leerde ik iedere dag op mijn eigen tempo bij.

 

In het begin was het wat zoeken maar door de goede ondersteuning van mijn (tijdelijke) collega’s heb ik snel mijn draai  gevonden. Ik werd meteen als een volwaardige werkkracht ingezet en mocht ook mijn eigen inbreng verwerken in de artikels. Ook de grote bewegingsvrijheid en verantwoordelijkheid waren een echt pluspunt aan deze stage. Ik leerde zoveel bij. Ik deed telefonische interviews maar ging ook op pad om te interviewen, ik mocht foto’s nemen voor de artikels en leerde omgaan met deadlines. Behalve praktijkervaring leerde ik ook hoe het er aan toegaat op een redactie. Dat kan je pas echt weten tot je er zelf hebt gewerkt. En het gevoel dat ik krijg wanneer ik een artikel van mezelf in de krant lees, is steeds weer bijzonder.

Winnie Moonen
stagiair Cel ‘Events & Fairs’ in Evere

Deze stage is het drie uur pendelen per dag zeker waard!

Tijdens mijn opleiding Communicatiewetenschappen lag de nadruk onder meer op de structuur van de media. Roularta is daarbij een naam die je zeker moet kennen. Ondertussen ben ik bezig aan een opleiding Eventmanagement en had ik vernomen dat Roularta nog een stagiair zocht voor zijn evenementenafdeling. Dit leek mij een unieke stageplaats om mijn twee opleidingen te combineren.

 

Het organiseren van evenementen heeft me altijd al geboeid. Vandaar dat ik ook een extra opleiding volg. Het doel van de stage bij Roularta was om praktijkervaring op te doen, zodat ik die aan mijn studies kon koppelen. Als ik nu terugkijk naar het begin van deze nieuwe ervaring, dan lijkt me dit me prima gelukt!

Tijdens de stage bij Roularta hield ik me vooral bezig met de organisatie van Franchise on Tour. Ik kreeg hiervoor veel verantwoordelijkheid, wat ik zeker positief vind. Organisatie was natuurlijk het hoofdaspect van mijn stage, maar ik kreeg ook zaken als communicatie toevertrouwd.

 

Al vanaf dag één voelde ik me op mijn gemak bij de eventcel van Roularta. Er hangt hier een goede sfeer en ik word overal bij betrokken. Ik krijg de kans over bepaalde zaken mijn visie te geven en als er vragen zijn, kan ik altijd bij mijn stagebegeleiders terecht. Ik word hier ook bijzonder aangemoedigd om bij te leren. Deze stage brengt me enorm veel bij. Ik ben blij dat ik eindelijk, na jaren van studie, ook aan van een flinke dosis praktijkervaring kan proeven.