“Mijn uitdaging zit in de overwinning van de kleine obstakels” - Tine Broucke, Webdesigner

Foto Tine Broucke

Tine Broucke, Webdesigner

Onze opdracht als webdesigner bestaat er onder andere in om ‘actie’- mails te versturen voor de verschillende titels. Een actie van Knack, een wedstrijd voor Krant van West-Vlaanderen, een boek in de kijker voor Sport/voetbalmagazine, kortingsbonnen voor een ‘hors-série’ van Le Vif/L’Express, bekendmaking van de nieuwe Knack-Cruise aan alle geïnteresseerden in reizen,…

 

Ook de interne uitnodigingen worden door ons opgemaakt vb Roulartafeest 65 jaar.

 

Een ander belangrijk onderdeel van ons werk zijn de acties/evenementen-campagnes. Een totaalpakket van website, inschrijvingsformulieren, data captatie met exports naar de aanvrager, bevestigingsmails, remindermails en bedanktmails. Bijvoorbeeld: Trends Gazellen, Data News Awards, HR Awards, Trends Summer University, CIO of the Year, Marketer of The Year,...  Deze websites worden sindskort opgemaakt in Wordpress, zodat de aanvrager zelf aanpassingen kan doen waar nodig. Maar ook het puntensysteem voor de KW-voetbalkrak werd door ons opgemaakt, met invulmodule voor de aanvrager en een klassement op de website.

 

Daarnaast werd bijvoorbeeld ook de landingspagina van ‘Insight.rmg.be’ technisch door ons uitgewerkt.

 

Mijn uitdaging zit in de overwinning van de kleine obstakels. Op niveau van e-mails kan dat gaan over tabellen pixelperfect coderen. De verschillende e-mailclients (vb Outlook, mailapplicaties via iOS of Android,.. ) gaan anders om met HTML-code, waardoor de layout er plots helemaal anders uit kan zien.  Uitzoeken wat precies misloopt, pixels (her)berekenen en uiteindelijk tot een oplossing komen is telkens een kleine overwinning.

 

Bij het maken van websites wordt regelmatig gebruik gemaakt van jQuery (script) om content dynamisch weer te geven. Bepaalde inhoud zichtbaar maken als er op een knop wordt geklikt, dropdowns(keuzelijst) opvullen afhankelijk van een eerder gemaakte keuze, of een leuke animatie,... Het gebeurt soms dat het script niet wordt uitgevoerd. Het script debuggen om zo te zien waar het fout loopt en zo tot een oplossing komen, bezorgt me telkens weer een euforiemomentje.

 

Bij het opmaken van een formulier horen ook foutmeldingen. Ervoor zorgen dat de validatie goed gebeurt is een must. Nagaan of alle verplichte velden door de gebruiker werden ingevuld of als het emailadres effectief een emailadres is, indien vb ‘ander factuuradres’ aangevinkt is: ook die velden verplicht maken. Als er zich in de flow plots een probleem voordoet, moet uitgezocht worden wat fout loopt. Het is altijd leuk om die probleempjes opgelost te krijgen.

 

De wisselwerking tussen het met raad en daad bijstaan van collega’s, die door een probleem niet meer verder raken en zelf hulp krijgen van collega’s, leidt ook tot een high-five moment.

 

Per obstakel dat overwonnen wordt, verschijnt er een lach op mijn gezicht. En er wordt veel gelachen ;-))